Terveiden Käsien ensimmäinen musiikillinen tuotos oli EP “Rock laahausta vastaan”. Levyllä oli vain kolme kappaletta, joiden pituudet vaihtelivat 23 sekunnin ja 50 sekunnin välillä. Levyn pituus oli näin ollen vain 2 minuuttia ja 2 sekuntia. Biisien nimet olivat:

 • Minä haluan paljon rahaa
 • Joutukaa sielut
 • Vapaa pohjola

“Rock laahausta vastaan” ilmestyi bändin perustamisvuonna 1980. Levyn julkaisi IKBAL, joka oli laulaja Läjä Äijälän oma levy-yhtiö. IKBAL on lyhenne sanoista Ismon Karkean Brutaalit Aavikko Levyt.

Levy julkaistiin seitsentuumaisena vinyylilevynä, joita ainakin punkin alalla kutsutaan yksinkertaisesti seiskatuumaisiksi. Vinyylilevyn toinen puoli oli tyhjä, koska kaikki biisit mahtuivat toiselle puolelle. Levyn painos oli 200 kpl eikä sitä enää löydä kuin Youtubesta. Biisit eivät varmasti ole kovin miellyttävää kuunneltavaa niille, jotka eivät ymmärrä punk-musiikkia. Levyltä ei oikeastaan erota sitä, mihin edellinen lyhyt biisi loppuu ja mistä uusi alkaa, koska biisit kuulostavat keskenään aivan samanlaisille. Hardcore punkin harrastajille levy on kuitenkin klassikko ensimmäisen suomalaisen hardcore punk -levyn asemansa vuoksi.

Toinen levy II

Terveiden Käsien vuonna 1981 julkaistu toinen levy kantoi nimeä Toinen, mutta roomalaisin kirjaimin kirjoitettuna nimi varsinaisesti oli “II”. Tällä levyllä kappaleita järjestyksessään olivat:

 • Mull on liian lyhyt sänky
 • Ei enää koskaan sotaa
 • Kaks’ vihreää polkupyörää
 • Tornio Blues: N.Y.T.

Toisen levyn pituus oli hieman pidempi kuin ensimmäisen, mutta silti neljä laulua kestää yhteensä vain 3 minuuttia ja 3 sekuntia. Myös toinen levy oli levy-yhtiö IKBALin julkaisema ja sitä painettiin 200 kpl seiskatuumaisen levyn yhdelle puolelle. Neljä uutta biisiä ovat hieman edellisiä selkeämpiä ja iskevämpiä. Biisit myös erottaa toisistaan, esimerkiksi “Tornio Blues: N.Y.T.” alkaa pitkällä rääkäisyllä ja loppuu punk-termein ilmaistuna kitarasekoiluun.

Kolmas levy Ääretön joulu on Terveiden Käsien merkkiteos

Terveiden Käsien kolmas levy “Ääretön joulu” on verrattain taitavammin soitettu ja vähemmän kaoottinen tuotos kuin bändin kaksi esikoislevyä. “Ääretön joulu” on suoraviivaista hardcorea ja levyllä on kokonaista kahdeksan biisiä seiskatuumaisen levyn kahdelle puolelle sijoitettuna:

 • T. tuho
 • Pissaa ja paskaa
 • Onnellisia kytkentöjä
 • Musta jumala
 • Outo maa
 • Haistelijat
 • Tornion kevät
 • Utopia

Levyn kesto on 6 minuuttia 15 sekuntia biisien noudattaessa Terveiden Käsien tyypillistä lyhyttä kestoa. “Ääretön joulu” -levyn julkaisi vuonna 1982 Poko Records eikä Läjä Äijälän oma merkki IKBAL.

Tornion kevät

“Ääretön joulu” -levyn biisi “Tornion kevät” on jäänyt elämään jopa melodiseksi kutsuttavine kitarasävelmineen. 42 sekunnin mittaiseen biisiin mahtuu pelkästään lauseet “Torniolaisten paska haisee. Kevät on tullut Tornioon.”, joita toistetaan koko kappaleen ajan. Hardcore punkissa pyritään olennaisen tiivistämiseen ja tätä se tarkoittaa sanoituksellisessa mielessä.

Monet bändit ovat ottaneet “Tornion kevään” mukaan satunnaisesti esittämiensä biisien repertuaariin. Nimekkäin coveroijista on Apulanta, joka on julkaissut oman versionsa “Tornion kevät” -biisistä levynsä “Eikä vieläkään ole edes ilta” erikoispainoksessa. Apulannan versio noudattelee hyvin pitkälle biisin alkuperäisversion ilmaisua, joskin laulaja Toni Wirtanen ääntää laulun sanat hieman Läjä Äijälää selvemmin. Laulun sanoista voi siten saada jopa selvää ilman että entuudestaan tietää miten sanat menevät.

Pissaa ja paskaa

“Pissaa ja paskaa” on toinen Terveiden Käsien “Ääretön joulu” -levyn biiseistä, joita muut bändit ovat mielellään coveroineet ainakin live-esiintymisissään. Tunnetuin 32 sekunnin pituisen “Pissaa ja paskaa” -biisin esittäjistä on metallibändi Kotiteollisuus.

“Pissaa ja paskaa” -biisin sanat koostuvat oikeastaan kahdesta lauseesta seuraavin sanoin: “Aina kun rakastun suutelet persettäni, nielet kuseni. Pissaa ja paskaa.” Sanoitusten ilmeisestä epäkorrektiudesta huolimatta tai juuri niiden takia laulu on hittibiisi. Kotiteollisuuden versioissa biisin sanoitus on tiivistetty entuudestaan pelkkään “pissaa ja paskaa” -hokemaan.